Aktiviteetit ja ohjelmat

Tuotamme laadukkaita ja monipuolisia matkailun ohjelmapalveluita kotimaisille ja
kansainvälisille vieraille.

Tee oma kuksa

Koe pieni pala perinteistä lappilaista kulttuuria ja tee oma kuksa. Alkuksi kuuntelet mikä kuksan aihioista kutsuu sinua, seuraavaksi käsittelet kuksan tummalla kahvilla, sitten kuivaat ja kiillotat, teet kuksan kaiverrukset, käsittelet öljyllä ja viimeistelet kuksan nahkasoljella. Lopuksi kuksa vihitään perinteisellä seremonialla eli "lapinjuomalla", tämän jälkeen saat todistuksen, joka kertoo, että olet valmitanut kuksan omin käsin. Lopuksi tarjoamme nokipannukahvit ja makkarat lapinkodassa, samalla voit hankkia perinteisiä tuliaisia.

Kesto ryhmän koon mukaan: 2-6 hlöä 2h, 7+ hlöä 3h

Hinnat: 2-3 hlöä 75 €/hlö, Hinnat: 4-6 hlöä 69 €/hlö, 7+ hlöä 60 €/hlö

Lisäpalveluna tarjoamme kuljetuksen edestakaisin: määrä 2-4 hlöä 28 €, määrä 5-19 hlöä 60 € ja 20-40 hlöä 120 €.

Hinnat sisältävät voimassaolevan arvonlisäveron.

Vierailu Joulupukin pajakylässä!

Vierailu Joulupukin kotikaupungissa. Ajamme kauniiden Lapin maisemien kautta Rovaniemelle, Napapiirille, Joulupukin pajakylään. Pajakylässä tapaat Joulupukin ja pääset valokuvaan hänen kanssaan. Vierailun jälkeen voit shoppailla, laskea mäkeä, vierailla lumibaarissa ja paljon muuta. Kun olet saanut yliannostuksen joulusta, jatkamme matkaa Lapin elämän ja kultturin kehtoon Arktikum museoon. Mukavan päivän jälkeen palaamme Aavasaksalle.

Kesto 8 tuntia (5 tuntia Rovaniemellä)

Hinta alkaen 145 €/henkilö  

Ryhmän koko 2-4 hlöä 195 €/henkilö

Ryhmän koko 5 hlöä ja enemmän 145 €/henkilö

Lisämaksusta

  • Arktikum museon pääsylippu
  • Lounas
  • Muut maksulliset aktiviteetit pajakylässä

Hinnat sisältävät voimassaolevan arvolisäveron.

Syksyn vaihtuessa talveksi Lapin lumoa on tähtitaivas ja revontulet. Keskitalven lyhyiden päivien aurinkonvalo horisontissa värjää taivaan huikeisiin väreihin. Kevään puolella aurinko vihdoin nousee ja saa lumisen luonnon loistamaan valoisuudellaan.

Murtomaahiihto

Reitistön yhteismitta on hieman vajaa 40 km, josta valaistuna on noin 11 km. Lähtöpaikat ovat Ainiovaaran hiihtokeskuksesta sekä Aavasaksalta, joko Aurinkomajojen pihalta tai laskettelurinteiden ala-asemalta. Laduilla on mahdollisuus hiihtää sekä perinteistä, että luisteluhiihtoa. Reitit kiertelevät vaihtelevissa maastoissa, osa soveltuu vaativaan kuntohiihtoon. Reitin varrella on tulentekopaikkoja sekä muita ravitsemuspalveluita.

Lumikenkäily

Lumikenkäily on hauska tapa liikkua ja nauttia luonnosta vapaasti. Retkeile ja ihaile Aavasaksan maisemia vaaran reunaa kiertäen. Paista makkarat laavulla.

Laskettelu

Aavasaksan laskettelurinteet sijaitsevat Aurinkomajojen välittömässä läheisyydessä. Rinteessä on kapulahissi ja kolme rinnettä. Pisin rinne on pituudeltaan vajaa kilometrin ja korkeuseroa toistasataa metriä. Uutuuna tälle kaudelle käytössänne on myös mattohissi, jolla perheen pienimmät pääsevät kokeilemaan hissinousua turvallisesti ja samalla hissillä pääsee myös uuteen snowtuubi- ja pulkkamäkeen.

Moottorikelkkailu

Aavasaksalta on yhteys Ylitornio kymmenien kilometrien kelkkareitistöön, jota pitkin pääsee myös Pellon kunnan puolelle sekä Ruotsin Övertorneån kelkkareitistölle.

Talvikalastus

Alueen järvet ja joet tarjoavat mahdollisuuden pilkkikalastukseen. Keväällä järjestetään lukuisissa Suomen ja Ruotsin kylissä myös pilkkikilpailuja.

Kesällä Tornionlaakson luonto muuttuu vehreäksi ja voit nauttia yöttömän yön auringosta ympäri vuorokauden. Aavasaksanvaara onkin kuuluisa keskiyön auringosta ja voit ihailla sitä kesäöisin kun aurinko maalaa horisontin maisemaa.

Kalastus

Tornionjoki ja lohen kalastus ovat kesän kohokohta. Kalastajat pitävät myös lähialueen joki- ja järvialueista.

Metsästys

Syksyllä alueella on myös hyvät mahdollisuudet metsästykselle.

Melonta

Yöttömän yön melontareitin kokonaispituus on noin 160 km. Reitti sopii sekä aloitteleville että kokeneille melojille. Tarjolla hienoja luontoelämyksiä ja upeita luontokohteita. Reitille mahtuu pieniä järviä ja lappilaista maalaismaisemaa.

Patikointi ja vaeltaminen

Lähin polku alkaa pihastamme ja päättyy Aurinkomajoille. Aavasaksan näköalapolku soveltuu päiväretkeilyyn. Sinulla on useita reittivaihtoehtoja 400-2600 metriin.

Golf ja frisbeegolf

Vain muutaman kilometrin päässä Ruotsin Övertorneålla sijaitsee Tureholminin golf-kenttä. Lähin frisbeegolfrata löytyy Ylitornion Ainiovaarasta.

Nähtävyyden ja luontokohteet

Keisarinmajat löytyy kivenheiton päästä, rakennus on vuodelta 1882 ja toimii tänä päivänä museona.

Kulttuuria

Kesällä lähiseudulla tapahtuu. Erilaiset tapahtumat autobingosta - Aavasaksan juhannusjuhliin saavat ihmiset liikkeelle. Voit tehdä päiväretkiä lähialueille ja tutustua kesätarjontaan.

Nauti kesästä

Voit viettää aikaa Tornionjoen hiekoilla tai järvikylien hiekkarannoilla. Övertorneålla kesäpäivää voi viettää myös maauimalassa, jossa on takuuvarmasti lämmin vesi.